Ontbinding geregistreerd partnerschap
Spreekuur: maandag, woensdag en donderdag 19.00 - 21.00 en dinsdag en zaterdag 13.00 - 15.00
Torenstraat 138, 3311 TR Dordrecht
Afbeelding van een wetboek met pen

Kom langs

U kunt zonder afspraak langskomen om uw vraag te stellen. Lees verder...
Afbeelding van een telefoon

Bel ons

U kunt uw vraag ook per telefoon stellen. Lees verder...
Afbeelding van een at

E-mail ons

Stel uw vraag per email. Lees verder...
Afbeelding van een uitroepteken en een vraagteken

Veel gestelde vragen

De antwoorden op de meest gestelde vragen hebben wij voor u verzameld. Lees verder...
Afbeelding van een donatie

Steun de rechtswinkel

De rechtswinkel Dordrecht is volledig gratis. Uw steun wordt daarom zeer op prijs gesteld! Lees verder...

Ontbinding van een geregistreerd partnerschap

Wilt u of uw partner het geregistreerd partnerschap ontbinden?

Het geregistreerd partnerschap is grotendeels gelijkgesteld aan het huwelijk, behalve als het op beëindiging aankomt. Dit maakt de ontbinding van het partnerschap niet minder ingrijpend dan de ontbindingen van het huwelijk. Tijdens deze periode komt op veel op u af. Stichting Rechtswinkel Dordrecht vertelt u graag meer over de ontbindingen van het geregistreerd partnerschap. Hieronder volgt een overzicht.

Hoe werkt de ontbinding?

De ontbinding van een geregistreerd partnerschap is minder ingewikkeld dan de ontbinding van een huwelijk. Het partnerschap kan worden ontbonden door een notaris of een advocaat.  De ontbinding kan door middel van een beëindigingsovereenkomst worden ontbonden. De beëindigingsovereenkomst wordt vervolgens aan de ambtenaar van de burgerlijke stand aangeboden, die op zijn of haar beurt de beëindigingsovereenkomst inschrijft in de openbare registers.

De voorgenoemde situatie doet zich alleen voor, voor zover u en uw partner geen kinderen hebben en samen overeenstemming kunnen vinden in de beëindigingsovereenkomst. Als u kinderen heeft, zult u net als bij de echtscheidingsprocedure de geboorteakte(n) en een omgangsregeling moeten overleggen. Vervolgens zal de rechter de ontbinding uitspreken, voor zover sprake is van duurzame ontwrichting  van het partnerschap. Ook in het geval dat u en uw partner geen overeenstemming kunnen bereiken, is de gang naar de rechter noodzakelijk. De rechter zal dan de voorwaarden voor de ontbinding bepalen.

Wat kan Stichting Rechtswinkel Dordrecht voor u betekenen?

Heeft u behoefte aan hulp met betrekking tot uw echtscheidingsprocedure? Stichting Rechtswinkel Dordrecht kan u adviseren met betrekking tot de procedure. Gezien de verplichte procesvertegenwoordiging heeft u een advocaat nodig in de procedure. Wij kunnen u doorverwijzen naar een familierechtspecialist, die u goed van dienst kan zijn.

Wilt u uw situatie graag persoonlijk bespreken?

U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met Stichting Rechtswinkel Dordrecht. Onze juristen kunnen u aan de hand van een gedegen advies op weg helpen. Indien nodig, zullen wij u doorverwijzen naar een professional die u in uw situatie van dienst kan zijn. U kunt vervolgens een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek inplannen.  Uiteraard is onze advisering volledig gratis.

U kunt zowel telefonisch, per e-mail of via onze website contact met ons opnemen. Daarnaast bent u van harte welkom op ons inloopspreekuur.

Openingstijden

De rechtswinkel Dordrecht is op de volgende tijden geopend:

Maandag : 19:00 - 21:00
Dinsdag : 19:00 - 21:00
Woensdag : 19:00 - 21:00
Donderdag : 19:00 - 21:00
Zaterdag : 13:00 - 15:00

U kunt op deze tijden langskomen zonder afspraak, of ons bellen op  078 - 613 44 58. Mocht u ons buiten de openingstijden willen bereiken, dan kunt u ons bellen en een boodschap achterlaten op ons antwoordapparaat, of een Whatsapp bericht sturen.

E-mail

ANBI

ANBI

Beheer website

De website www.derechtswinkel.nl is in eigendom bij de Stichting Vrienden van Rechtswinkel Dordrecht (SVRD). De SVRD beheert en exploiteert de website ten behoeve van de rechtswinkel Dordrecht. Heeft u vragen of suggesties over vermeldingen op deze website, dan kunt u contact opnemen met het bestuur van de SVRD via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..