Bel ons
Spreekuur: maandag, woensdag en donderdag 19.00 - 21.00 en dinsdag en zaterdag 13.00 - 15.00
Torenstraat 138, 3311 TR Dordrecht
Afbeelding van een wetboek met pen

Kom langs

U kunt zonder afspraak langskomen om uw vraag te stellen. Lees verder...
Afbeelding van een telefoon
Afbeelding van een at

E-mail ons

Stel uw vraag per email. Lees verder...
Afbeelding van een uitroepteken en een vraagteken

Veel gestelde vragen

De antwoorden op de meest gestelde vragen hebben wij voor u verzameld. Lees verder...
Afbeelding van een donatie

Steun de rechtswinkel

De rechtswinkel Dordrecht is volledig gratis. Uw steun wordt daarom zeer op prijs gesteld! Lees verder...

Wat kunt u verwachten als u belt?

Gedurende openingstijden kunt u de rechtswinkel telefonisch bereiken op het telefoonnummer: 078 - 613 44 58. Aan de telefoon zal een van de rechtshulpverleners u te woord staan en proberen u direct van informatie of advies te voorzien. Blijkt uw probleem te ingewikkeld voor een telefonische behandeling, dan zal de rechtshulpverlener u vragen op het inloopspreekuur langs te komen.

Wat als u belt buiten de openingstijden?

Buiten de openingstijden heeft u de mogelijkheid om een bericht achter te laten op het antwoordapparaat. Als u een bericht heeft achtergelaten, wordt u tijdens het volgende telefonisch spreekuur teruggebeld.

Wat als alle vrijwilligers in gesprek zijn?

Tijdens het telefonisch spreekuur kunnen maximaal twee telefoontjes tegelijk beantwoord worden. Indien al onze rechtshulpverleners in gesprek, zijn krijgt u een boodschap te horen dat zij in gesprek zijn. Wij verzoeken u het dan op een later tijdstip nogmaals te proberen. Uiteraard kunt u ook langskomen op het inloopspreekuur.

Vragen voor de statistiek

Aan het einde van het telefoongesprek zal de rechtshulpverlener vragen of hij/zij u nog een aantal vragen mag stellen in verband met onze statistiek en administratie. Deze vragen zijn:

  1. uw naam;
  2. de cijfers van uw postcode;
  3. uw telefoonnummer;
  4. hoe u ons telefoonnummer heeft gevonden.

De antwoorden op deze vragen dienen twee doelen. Allereerst verlangen de subsidieverleners van de rechtswinkel jaarlijks een overzicht van de postcodegebieden waar de cliƫnten van de rechtswinkel vandaan komen en hoe zij de rechtswinkel gevonden hebben. Daarnaast zijn uw gegevens, zoals naam en telefoonnummer handig indien wij u terug willen bellen, bijvoorbeeld om nog een aanvulling te geven op het advies.

Uiteraard gaan wij discreet met uw gegevens om. Ook bent u niet verplicht tot het beantwoorden van deze vragen.

Bezoekadres

U kunt ons vinden aan de Torenstraat 138 te (3311 TR) Dordrecht

Onze Sponsoren

E-mail

ANBI

ANBI

Beheer website

De website www.derechtswinkel.nl is in eigendom bij de Stichting Vrienden van Rechtswinkel Dordrecht (SVRD). De SVRD beheert en exploiteert de website ten behoeve van de rechtswinkel Dordrecht. Heeft u vragen of suggesties over vermeldingen op deze website, dan kunt u contact opnemen met het bestuur van de SVRD via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..