Steun de rechtswinkel
Spreekuur: maandag, woensdag en donderdag 19.00 - 21.00 en dinsdag en zaterdag 13.00 - 15.00
Torenstraat 138, 3311 TR Dordrecht
Afbeelding van een wetboek met pen

Kom langs

U kunt zonder afspraak langskomen om uw vraag te stellen. Lees verder...
Afbeelding van een telefoon

Bel ons

U kunt uw vraag ook per telefoon stellen. Lees verder...
Afbeelding van een at

E-mail ons

Stel uw vraag per email. Lees verder...
Afbeelding van een uitroepteken en een vraagteken

Veel gestelde vragen

De antwoorden op de meest gestelde vragen hebben wij voor u verzameld. Lees verder...
Afbeelding van een donatie

Homepage

Klik hier om terug te gaan naar de homepage.

Gratis rechtshulp voor wie het niet kan betalen

De Stichting Rechtswinkel Dordrecht is sinds 1974 actief en haar belangrijkste doelstelling is er toe bij te dragen dat ook minder draagkrachtige burgers hun weg naar het recht kunnen vinden. De rechtswinkel is een organisatie die volledig wordt gerund door vrijwilligers. Ook het bestuur komt voort uit deze vrijwilligers.

Elk jaar is er een vaste poule van circa twintig tot dertig juristen die gratis rechtshulp verleent aan mensen die geen geld hebben voor een advocaat of die niet in aanmerking komen voor de wettelijk geregelde toevoeging procedure. Het is statutair geregeld dat voor de rechtshulp niet hoeft te worden betaald. Daarom is de rechtswinkel afhankelijk van subsidies en giften en krijgen de juristen alleen een onkostenvergoeding.

Financiële middelen

De stichting krijgt subsidie van de Gemeente Dordrecht en de Raad voor de Rechtspraak. De subsidie is kostendekkend: dat wil zeggen genoeg om kantoorruimte te huren en de vaste lasten te betalen. Er is bijvoorbeeld geen geld voor extra investeringen zoals inventaris, pc’s en randapparatuur. In deze tijd van internet en informatietechnologie heeft de rechtswinkel dringend behoefte aan uitbreiding en vervanging van haar inventaris.

Scholingen

De stichting heeft kwaliteit hoog in haar vaandel staan en daarom zijn er maandelijks interne scholingen om adequaat in te kunnen spelen op vragen die er komen. Gerenommeerde advocatenkantoren en andere organisaties verlenen hieraan belangeloos hun medewerking. Er zijn echter nog tal van cursussen en trainingen die de stichting haar medewerkers zou willen aanbieden, maar ook daarvoor ontbreken helaas de middelen.

Hoe kunt u helpen

De stichting zoekt sponsoren die het rechtswinkelwerk een warm hart toedragen en willen helpen met een donatie. Via deze link kunt u met iDEAL een donatie doen. Uiteraard zijn bijdragen in natura ook van harte welkom! Voor eventuele vragen kunt u een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Daarnaast worden afgestudeerde juristen en advocaten van harte uitgenodigd om zich op te geven als rechtshulpverlener! U kunt zich aanmelden als rechtshulpverlener van de rechtswinkel via een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. In alle gevallen zal door het bestuur zo spoedig mogelijk contact met u worden opgenomen.

Bezoekadres

U kunt ons vinden aan de Torenstraat 138 te (3311 TR) Dordrecht

Onze Sponsoren

ANBI

ANBI

Beheer website

De website www.derechtswinkel.nl is in eigendom bij de Stichting Vrienden van Rechtswinkel Dordrecht (SVRD). De SVRD beheert en exploiteert de website ten behoeve van de rechtswinkel Dordrecht. Heeft u vragen of suggesties over vermeldingen op deze website, dan kunt u contact opnemen met het bestuur van de SVRD via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..