Vrienden van ...
Spreekuur: maandag, woensdag en donderdag 19.00 - 21.00 en dinsdag en zaterdag 13.00 - 15.00
Torenstraat 138, 3311 TR Dordrecht
Afbeelding van een wetboek met pen

Kom langs

U kunt zonder afspraak langskomen om uw vraag te stellen. Lees verder...
Afbeelding van een telefoon

Bel ons

U kunt uw vraag ook per telefoon stellen. Lees verder...
Afbeelding van een at

E-mail ons

Stel uw vraag per email. Lees verder...
Afbeelding van een uitroepteken en een vraagteken

Veel gestelde vragen

De antwoorden op de meest gestelde vragen hebben wij voor u verzameld. Lees verder...
Afbeelding van een donatie

Homepage

Klik hier om terug te gaan naar de homepage.

Oprichting

Op 6 december 2007 is de Stichting Vrienden van Rechtswinkel Dordrecht (SVRD) opgericht. De SVRD heeft twee doelen. Het eerste doel is het ondersteunen van de Stichting Rechtswinkel Dordrecht. Gedacht kan worden aan materiële en immateriële ondersteuning. Het tweede doel van de SVRD is het onderhouden van contact met oud-vrijwilligers van de rechtswinkel Dordrecht.

Immateriële ondersteuning: kennisoverdracht

De SVRD zal de rechtswinkel Dordrecht ondersteunen door middel van kennisoverdracht. Niet alleen kennisoverdracht op juridisch gebied, zodat de rechtshulpverleners van de rechtswinkel Dordrecht een kwalitatief goed juridisch advies kunnen verlenen, maar ook op bestuurlijk gebied. De kennisoverdracht op juridisch gebied verwezenlijkt de SVRD door de rechtswinkel Dordrecht in contact te brengen met haar oud-vrijwilligers.

Daarnaast zal de SVRD fungeren als vraagbaak voor het bestuur van de rechtswinkel Dordrecht. De bestuursleden van de SVRD hebben namelijk meerdere jaren als bestuur van de rechtswinkel Dordrecht gefungeerd en een zodanig grote hoeveelheid kennis opgedaan dat zij de rechtswinkel Dordrecht daar ook nu nog mee kunnen ondersteunen. Bestuurlijke kennis zal overgedragen worden, waardoor de rechtswinkel Dordrecht optimaal kan blijven `draaien`.

Materiële ondersteuning: financiële middelen

Naast de kennisoverdracht zal de SVRD zorg kunnen dragen voor financiële ondersteuning van de rechtswinkel Dordrecht. Bij deze financiële ondersteuning valt te denken aan kortlopende leningen ter overbrugging van subsidieloze periodes en financiering van projecten opgezet door de rechtswinkel Dordrecht.

Netwerk oud-rechtshulpverleners

Naast de ondersteuning van de rechtswinkel Dordrecht heeft de SVRD nog een tweede doelstelling: contact onderhouden met oud-rechtshulpverleners. De SVRD fungeert in dat kader als aanspreekpunt voor de oud-rechtshulpverleners van de rechtswinkel Dordrecht. Zo organiseert de SVRD bijvoorbeeld activiteiten voor oud-rechtshulpverleners. Bovendien probeert de SVRD oud-rechtshulpverleners in contact te brengen met de huidige rechtshulpverleners, zodat de (juridische) kennis en ervaring van de oud-rechtshulpverleners overgedragen kan worden op de huidige generatie.

Bezoekadres

U kunt ons vinden aan de Torenstraat 138 te (3311 TR) Dordrecht

Onze Sponsoren

ANBI

ANBI

Beheer website

De website www.derechtswinkel.nl is in eigendom bij de Stichting Vrienden van Rechtswinkel Dordrecht (SVRD). De SVRD beheert en exploiteert de website ten behoeve van de rechtswinkel Dordrecht. Heeft u vragen of suggesties over vermeldingen op deze website, dan kunt u contact opnemen met het bestuur van de SVRD via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..