Vrienden van ...
Spreekuur: maandag, woensdag en donderdag 19.00 - 21.00 en dinsdag en zaterdag 13.00 - 15.00
Torenstraat 138, 3311 TR Dordrecht
Afbeelding van een wetboek met pen

Kom langs

U kunt zonder afspraak langskomen om uw vraag te stellen. Lees verder...
Afbeelding van een telefoon

Bel ons

U kunt uw vraag ook per telefoon stellen. Lees verder...
Afbeelding van een at

E-mail ons

Stel uw vraag per email. Lees verder...
Afbeelding van een uitroepteken en een vraagteken

Veel gestelde vragen

De antwoorden op de meest gestelde vragen hebben wij voor u verzameld. Lees verder...
Afbeelding van een donatie

Homepage

Klik hier om terug te gaan naar de homepage.
  1. Een echtscheiding moet worden aangevraagd middels een verzoekschrift bij de rechtbank. Het verzoekschrift moet volgens de wet worden ingediend door een advocaat..
  2. Er zijn verschillende manieren van scheiden: een echtscheiding, een scheiding van tafel en bed of ontbinding van het huwelijk na scheiding van tafel en bed.
  3. Indien u liever niet de voorwaarden van u scheiding door de rechter laat oordelen, kan mediation u helpen samen een oplossing te vinden.
  4. U dient de echtscheiding door te geven bij de gemeente om deze definitief te maken.
  5. Bij een echtscheiding moet u met uw partner afspraken maken over de verdeling van het ouderdomspensioen.
  6. Ook belastingzaken moeten bij de scheiding geregeld worden, denk bijvoorbeeld aan de toeslagen of de aftrek van hypotheekrente.
  7. Als u in gemeenschap van goederen bent getrouwd, krijgen u en uw partner ieder de helft van de totale waarde van de gemeenschap. U bent daarbij ook verantwoordelijk voor de helft van de gemeenschapsschulden. Bij huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden gelden de afspraken die u heeft vastgelegd bij de notaris.
  8. Na uw scheiding houdt u beiden het ouderlijk gezag over uw kinderen.
  9. Indien u minderjarige kinderen heeft, is van het van belang afspraken te maken over de kinderen door een ouderschapsplan op te stellen met uw partner.
  10. U kunt samen met uw ex-partner afspraken maken over de alimentatie of dit laten vaststellen door de rechter.

Mocht u vragen hebben over een echtscheiding, dan kunt u langskomen op ons spreekuur op maandag-, woensdag- en donderdagavond van 19:00 – 21:00 uur en zaterdagmiddag van 13:00 – 15:00 uur aan de Torenstraat 138 te (3311 TR) Dordrecht. Wij kunnen u adviseren, praktische oplossingen aanbieden en indien nodig doorverwijzen naar een echtscheidingsadvocaat of mediator. U kunt ook telefonisch contact (078 – 613 44 58) met ons opnemen of een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bezoekadres

U kunt ons vinden aan de Torenstraat 138 te (3311 TR) Dordrecht

Onze Sponsoren

ANBI

ANBI

Beheer website

De website www.derechtswinkel.nl is in eigendom bij de Stichting Vrienden van Rechtswinkel Dordrecht (SVRD). De SVRD beheert en exploiteert de website ten behoeve van de rechtswinkel Dordrecht. Heeft u vragen of suggesties over vermeldingen op deze website, dan kunt u contact opnemen met het bestuur van de SVRD via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..